Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Paritásos elven működő munkacsoport alakul Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 04.

ImageTegnap minden – az ingatlanfejlesztési munkacsoportba felkért képviselő – megkapta dr. Cser-Palkovics András levelét. Ezzel Székesfehérvár polgármestere létrehozta azt a paritásos alapon működő munkacsoportot, amelyről a múlt csütörtöki közgyűlésen tárgyaltak. A városvezető ezzel vizsgálatot kezdeményez többek között az alsóvárosi rét és a Harmatosvölgy területének fejlesztéseivel kapcsolatban.

Tovább...
 
A közszolgálati dolgozókat nem érheti hátrány Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 04.

ImageAz Országgyűlés már jövő hét hétfőn elfogadhatja az irreálisan magas végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó bevezetéséről szóló jogszabályt, amelynek szövegébe a Fidesz a szakszervezetek javaslatait is beépítené. - Lázár János szerda este a Parlamentben elmondta: tájékoztatta a Fidesz elnökségét annak a hat tárgyalásnak a részleteiről, amelyeket napközben szakszervezeti vezetőkkel folytatott.

Tovább...
 
Kötelező biztosítást a veszélyes anyagokat kezelő cégeknek! Nyomtatás E-mail
Írta: Hiradó, Magyar Nemzet, Fidesz   
2010. november 04.

ImageMinden veszélyes hulladékkal foglalkozó cégnek kötelező lenne felelősségbiztosítást kötni - Illés Zoltán szerint ezt törvényben szabályoznák. Jelenleg Magyarországon 1000-1200 cég foglalkozik veszélyes anyagokkal. A környezetvédelmi államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról is, hogy szerinte újból veszélyes anyaggá kell minősíteni a vörösiszapot, ahogy az Magyarország európai uniós tagsága előtt volt.

Tovább...
 
Ortopéd együttműködési megállapodások Thaiföldön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 03.

ImageDr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György kórház Mozgásszervi Sebészeti Centrumának vezetője a Thaiföldi Ortopéd Királyi Kollégium (RCOST) meghívására meghívott előadóként Thaiföldön járt. Többek között részt vett a Kollégium éves kongresszusán, melynek keretében a Thaiföldi Ortopéd Királyi Kollégium (RCOST) és a Magyar Ortopéd Társaság között, valamint 8 thaiföldi intézmény ortopédiai osztálya és a Fejér Megyei Szent György Kórház Mozgásszervi Sebészeti Centruma között született együttműködési megállapodás képzés, továbbképzés, illetve tudományos kutatás témakörben.

 
Kitolták a költségvetési és az adóhatáridőket Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 03.

Az adótörvényeket a választások évében nem 45, hanem 40 nappal a kihirdetés előtt kell hatályba léptetni - egyebek között ezt tartalmazza az Országgyűlés által kedden elfogadott, az államháztartási törvényt módosító indítvány. A parlament 295 igen és 45 nem szavazat mellett fogadta el kedden az államháztartási törvény gazdasági bizottság által kezdeményezett módosítását. E szerint fizetési kötelezettségekre, fizetésre kötelezettek körére, a fizetési kötelezettség mértékére vonatkozó törvények kihirdetése és hatálybalépése között legalább negyvenöt - az országgyűlési képviselők általános választásának évében legalább negyven - napnak kell eltelnie, kivéve, ha a törvény a fizetési kötelezettséget mérsékli, és a fizetési kötelezettségek, valamint a fizetésre kötelezettek körét nem bővíti.

Tovább...
 
Kínához fűződő viszonyunknak kitüntetett jelentősége van Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 02.

ImageKínának nem csak a világban, hanem a magyar gazdaság fejlesztésében is egyre nagyobb szerep jut - jelezte Orbán Viktor miniszterelnök az MTI tudósítójának hétfőn este Sanghajban adott interjújában. "A válság után a világgazdaság már nem lesz olyan, mint előtte volt. Az átrendeződés lényege, hogy a súlypontok máshova kerülnek. Kína szerepe radikálisan megváltozik, s ezért, ha Magyarország európai léptékkel mérve közepes, kínai léptékkel mérve kicsi gazdaságát jól és előnyösen akarja beilleszteni a világgazdaságba, akkor azt másképp kell tennie, mint ahogy eddig tette. Ebben pedig a Kínához fűződő viszonynak kitüntetett jelentősége van" - hangoztatta a kormányfő.

Tovább...
 
Orbán: Történelmi átszerveződés zajlik körülöttünk Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. október 31.

ImageEgy virág magában nem alkothat szép kertet - idézte a kínai mondást Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök a sanghaji világkiállítás zárónapjának magas szintű fórumán, ahol jelen volt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár és a plenáris ülés megnyitóján beszédet mondott Orbán Viktor magyar kormányfő is. A vezérszónok, a házigazda kínai miniszterelnök "felejthetetlen" eseménynek nevezte az első fejlődő országban rendezett világkiállítást, amelyet május elseje óta már több mint 73 millióan kerestek fel. Mint mondta, az expók történetében első alkalommal a "virtuális expó" még több ember számra nyitott új ablakot a világra.

Tovább...
 
Kegyeleti szertartást szervez a III. Béla Lovagrend Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 31.

ImageKirályi Halottak Napi csöndes történelmi-kegyeleti szertartást szervez ma, 16 órától a III. Béla Lovagrend a székesfehérvári királysíroknál. A rendezők kérik, hogy a megemlékezésre mindenki hozzon magával egy-egy szál virágot, mécsest, gyertyát.

 
Ökumenikus megemlékezés a Béla úti temetőben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 31.

Image„Vígasztalás evangéliumának megszólaltatása” – címmel ökumenikus megemlékezésre kerül sor november 1-jén, 16 órakor a Béla úti köztemető ravatalozójánál. A program során dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszönti a jelenlévőket, a zenei szolgálatot az ökumenikus énekkar vállalta fel, s az irodalmi műsoron túl Tornyai Gábor római katolikus pap, Fehér Károly nyugalmazott evangélikus lelkész, Somogyi László református lelkészi elnök és Révész Lajos baptista lelkipásztor is szól a hallgatósághoz.

 
A 95 éves nénit köszöntötték Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 29.

ImageA 95 éves Kurgya Györgynét köszöntötte születésnapja alkalmából dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere ma délután látogatott el az idős hölgyhöz, aki rokonai körében fogadta a város első emberét. Mint kiderült: a néninek két gyermeke született, akik öt unokával, hét dédunokával és egy ükunokával ajándékozták meg. Erzsi néni – elmondása szerint – e magas kort a sok munkának köszönheti, s jó egészségnek örvend. Meghatottan vette át dr. Cser-Palkovics Andrástól a virágcsokrot, a csemegekosarat, valamint Orbán Viktor miniszerelnök jókívánságait – és a kormányfő által küldött díszoklevelet.

Tovább...
 
35 éves a Pozsonyi úti óvoda Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 29.

ImageIdén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a Pozsonyi úti Óvoda. Ebből az alkalomból látogatott el az intézménybe dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármesterét Östör Annamária és dr. Bezzegi Pál önkormányzati képviselők is elkísérték az óvodába, ahol megnézték, milyen foglalkozásokon vesznek részt a gyermekek, s milyen körülmények között nevelik őket. Az önkormányzati fenntartású óvodát még 1975-ben hozta létre a Videoton.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17766 - 17776 / 20379